Een stralende toekomst? – persoonlijke blog

Acht jaren verder alweer. Ik zie me nog zitten bij de Kamer van Koophandel, stralend. Ik had zoveel zin in het ondernemersavontuur. De beste man was verbaasd dat ik niet ontslagen was, want tijdens de economische crisis was iedere kersverse ondernemer een ontslagen medewerker. Dus hij was blij verrast om weer eens iemand te treffen, die hier oprecht voor koos.

Ik kan eerlijk zeggen dat ik tijdens die acht jaar meerdere malen mijn keuze heb vervloekt. Waar was ik in godsnaam aan begonnen??? Had ik het aan de voorkant voor elkaar, liep het niet aan de achterkant. En andersom. Soms mooie omzetten draaien, soms geen rode rot cent verdienen. Ben ik helaas ook onderweg gescheiden. In de piepzak of ik elke maand de hypotheek kon betalen en voor mijn jongens kon zorgen. Ja ondernemen is niet voor watjes, zover ben ik nu wel.

Nu na acht jaar kan ik zeggen dat we sinds twee jaar heel stabiel zijn, met een vast team binnen Anceaux Marketing, vaste projecten en opdrachtgevers, hele fijne vaste leveranciers waar we op kunnen bouwen. Nieuwe projecten, die nog steeds binnenkomen.

Een heerlijk kabbelend beekje met af en toe nog een grote golf, maar ik hoef niet meer te zwemmen voor mijn leven. En dat creëert rust. Rust en ruimte om te kijken naar de toekomst. Wat wil ik nog bereiken? Hoe kan ik mensen nog meer inspireren in het feit dat marketing nog zoveel mooier kan? Hoe kan ik mezelf verder ontwikkelen? Het voelt als een nieuwe fase binnen het ondernemerschap.

“Een heerlijk kabbelend beekje met af en toe nog een grote golf, maar ik hoef niet meer te zwemmen voor mijn leven. En dat creëert rust. Rust en ruimte om te kijken naar de toekomst.”

Natalie Anceaux

Allereerst ben ik vanaf aankomende februari één van de 24 vrouwen die mee mag doen aan de Accelerator, een programma over het (verder) ontwikkelen van vrouwelijk leiderschap van Caroline Glasbergen. Iets waar ik ongelofelijk veel zin in heb. Het voelt als iets waar ik nu echt aan toe ben.  

Verder ben ik druk met het ontwikkelen van een online training over het bouwen van een strakke merkbelofte. Zodat ook kleine ondernemingen kunnen werken aan hun verhaal, want iedereen verdient om hun passie op de juiste manier naar buiten te brengen. Door middel van theorie via video’s en het maken van opdrachten in het werkboek, komt jouw merkbelofte tot stand. Daarnaast kun je ook persoonlijk sparren met mij om het meeste eruit te halen. Naar verwachting wordt dit unieke aanbod het eerste kwartaal gelanceerd. Dat zou echt een droom zijn die uitkomt, want ik loop al twee jaar met dit idee.

Last but not least, blijven we onze opdrachtgevers helpen met hun marketing, communicatie en het bouwen van hun merk. We zoeken nog een topper, die ons team wil komen versterken. Een leuke frisse dame of heer, die nog studeert en dit gaaf vindt als bijbaan. Strategisch inzicht is een pre en schrijftalent een must. Een heerlijke gevarieerde baan met veel creativiteit en vrijheid. Al ben ik wel bevooroordeeld uiteraard.

Ja, ik ben ervan overtuigd dat we een stralende toekomst tegemoet gaan. En wie weet voor hoelang. Mijn zoontjes roepen nu al dat ze Anceaux Marketing willen overnemen op een dag. Hoe leuk zou dat zijn?? Anceaux en Co.