Vertel jouw verhaal met een video

Bijna twee jaar geleden stapte ik het werkende marketing wereldje in. Als studente Voeding en Gezondheid had ik bedacht dat ik een switch wilde maken. Dus ik begon met het volgen van marketing vakken. Ik liep een marketingstage voor het Nationaal Schoolontbijt en FoodBase. Super tof om mee te mogen krijgen hoe hier de marketing en communicatie werd geregeld. Natalie was mijn stagebegeleider en na mijn stage ben ik gebleven bij Anceaux Marketing. Een mooie kans om mijn ervaring verder te vergroten!

Twee dingen die bij Anceaux Marketing centraal staan zijn: 1. Handelen vanuit een merkbelofte en 2: Laat het verhaal door mensen vertellen. Beide in mijn ogen super krachtig én super gaaf om uit te werken! Storytelling is iets wat we vaak gedaan hebben. Hiervoor betrekken we partners die ervoor zorgen dat hetgeen wat wij niet kunnen gerealiseerd wordt. Denk bijvoorbeeld aan video’s en fotografie. Dit zorgt voor een mooi eindresultaat, wat ook nog eens aanslaat.

Het begon bij FoodBase, langs bij Marco van Plus supermarktketen, bij Henk die toen net zijn eigen slagerij had en bij Ruud en Anita van de Ven die een prachtige bakkerij hebben. Zij vertelden over hun “vakmanschap”. Later bij Faam, waar een testimonial werd gemaakt over Faam samen met een van hun klanten, over wat een samenwerking succesvol maakt.

Al is het voor geen van deze mensen dagelijkse kost om voor een camera te gaan staan, iedereen deed het. Omdat het hun verhaal is en die verdient het om gehoord te worden. Vaak succesvoller dan een platte tekst. Een verhaal op beeld vertelt meer dan woorden. Het triggert namelijk meer zintuigen dan het lezen van een platte tekst en we nemen het sneller op. Mensen zijn nou eenmaal geïnteresseerd in mensen. Een verhaal waarin mensen vertellen wordt gezien als interessanter.

Het klinkt lastig om een video op te nemen met jouw verhaal, of met jouw uitstraling als merk. Toch gaat het negen van de tien keer soepeler en makkelijker dan verwacht. Mensen vertellen gewoon over hun passie. Dus als het goed is kunnen ze hier uren over praten. Ze zitten er bovenop, dus mensen inspireren gaat dan helemaal vanzelf!

En als je dan denkt: “Ja, ik ga mijn verhaal vertellen, kies dan een keer voor beeld in plaats van een platte tekst!”. Hier nog een mini tip. Zorg voor ondertiteling. Zodat ook de mensen die geen geluid aan hebben staan verder kijken en geïnspireerd worden door jouw verhaal!

Zelf liep ik hier tegenaan en viel het mij op dat een verhaal vertellen door mensen op beeld echt krachtiger is. Wat zijn jouw ervaringen?