Persoonlijke blog – De cirkel is rond

Geschreven door Natalie Anceaux

Echt zo tof dat mensen het zo leuk voor me vinden dat ik nu zo’n mooi kantoor heb. Ik krijg vaak de vraag hoe het bevalt. Nou ik kan je zeggen; het is oprecht een zegen. Ik wist dat het me ging helpen, maar mijn zelfs mijn stoutste verwachtingen zijn overtroffen. Ik ervaar meer innerlijke rust nu er een scheidslijn is tussen werk en privé, tenzij ik anders kies. Voor mijn kinderen is er meer duidelijkheid. Mama zit op kantoor en werkt daar, ipv ze zit aan de keukentafel, dus altijd toegankelijk voor iedere vraag of verzoek. Ik ben meer creatief, maar ook productiever in minder uur. Ik zit niet tegen de was aan te kijken, waarvan ik dan altijd dacht, oh daar moet ik zo even wat mee. Dus ja, lieve mensen, het bevalt meer dan!

Ook heel lief zijn de mensen, die de moeite nemen om te komen kijken. Met een kadootje waardoor het hier nog gezelliger wordt. Mijn laatste bezoek vroeg hoe ik aan dit kantoor ben gekomen. Ruim acht jaar geleden startte ik met ondernemen, met Anceaux Marketing. En wat heb ik in het corporate leven geleerd?

Je maakt een plan, een businessplan. Om dit zo inspiratievol mogelijk te doen, zocht ik een plek dichtbij huis waar ik aan mijn plan kon werken. Dat werd HNK, het verzamelkantoor waar ik nu zit. Toen tegen een freelance tarief in de gemeenschappelijke ruimte. Nu in een heus kantoor dat we huren met ons logo op de deur.

De eerste stappen zijn hier gezet, dat maakt voor mij echt de cirkel rond. Het plan wat ik toen heb geschreven, heb ik verwezenlijkt. Uiteraard zijn er meerdere aanpassingen gedaan onderweg, maar de hoofdlijnen staan nog overeind.

Nu tijd voor de volgende stap. Nieuwe verlangens, nieuwe dromen om naast ons projectwerk, een veelgevraagde spreker te worden bijvoorbeeld. Een boek te publiceren. Een online training te lanceren. Dat vraagt om een plan! Over weer eens 8 jaar, ben ik 50. Dan hoop ik wederom te kunnen zeggen dat ik het plan heb verwezenlijkt. En dat ik nog steeds mag genieten van mijn kantoor uiteraard. Hier of op een nieuwe plek.