old-typewriter-560x315

Persalarm? Anceaux Marketing in het nieuws

DE MEDIA EN ANCEAUX MARKETING

Het moest er een keer van komen: het eerste persbericht van Anceaux Marketing is vandaag de deur uitgegaan. Relevante media zijn geïnformeerd over het bestaan van dit prachtige bedrijf. Want uiteraard wil ik mijn kijk op marketing en het ondernemen zo breed mogelijk uitmeten. Daarbij kunnen we de vrienden van de pers goed gebruiken. Of ze toehappen? Dat is even afwachten. Wat denk jij?

Persbericht | 22 juli 2015 | Den Haag
Natalie Anceaux: ‘Marketing kan zoveel beter’

De economie komt op stoom en bedrijven investeren weer in marketing. Verstandig! Maar een euro kun je nog steeds maar één keer uitgeven. Hoe behaal je daarmee maximaal resultaat? Natalie Anceaux, marketingstrateeg en eigenaar van Anceaux Marketing in Den Haag, ziet dat het bijna altijd beter kan. En het mooie is: ze vertelt graag hoe.

Minder dan een jaar geleden zegde Natalie haar baan op bij Shell om haar droom waar te maken: een eigen bedrijf beginnen. Wat stoer, zei iedereen. En of, maar stiekem zweette ze peentjes. Wordt dit wel wat ik ervan hoop? Inmiddels stromen de klanten letterlijk binnen. Dat zette Natalie aan het denken. Wat is mijn geheim? In een notendop: een glasheldere merkbelofte, consistent en creatief doorvertaald naar alle kanalen en boodschappen. Met een heel persoonlijke touch – iets wat we te veel zijn kwijtgeraakt in het digitale tijdperk, en dus moeten hervinden.

Goud in handen
Bedrijven, zegt Natalie, moeten vooral ook stoppen met navelstaren. Te vaak worden boodschappen ingestoken vanuit louter de eigen doelstellingen van de organisatie. Iedereen zegt wel bezig te zijn met de klant, maar maak nu eens campagnes waar mensen écht wat aan hebben. Geen loze kreten maar waardevolle contactmomenten. ‘Verbind de behoefte van het bedrijf met die van de klant. Dan krijg je marketing die niet als marketing voelt. Dan heb je goud in handen,’ zegt Natalie.

Geen platte werving
Voorbeeld. Als recruitment marketing manager bij Shell was Natalie verantwoordelijk voor het aanbrengen van sollicitaties van hooggekwalificeerd en zeer gespecialiseerd technisch talent. Natalie lanceerde een campagne waar bestaande medewerkers een belangrijke rol in speelden. Zij vertelden kandidaten wat hun toekomstige baan nu écht inhield. Geen platte wervingscampagne dus, maar betekenisvolle informatieoverdracht. Met maximaal resultaat.

Persoonlijk
De aanpak van Natalie stoelt op een creatieve, out-of-the-box-benadering. Een rode draad is, zoals gezegd, de persoonlijke insteek. Volgens Natalie zijn de voordelen van online marketing groot, maar zijn we hierbij te anoniem geworden. ‘Bedrijven zijn niet anoniem, ze hebben een gezicht,’ stelt ze. Daarbij werkt Natalie transparant en meetbaar. Omdat ze zelf dubbel en dwars achter haar werkwijze staat, betalen klanten van Anceaux Marketing voor een afgesproken resultaat. Dus niet uurtje-factuurtje.

Interviews 
Natalie vertelt graag meer over haar visie op het marketingvak en/of ondernemen. Ook helpt zij lezers of luisteraars graag bij hun marketingproblemen. Natalie is bijzonder bekwaam in het raken van moeilijk bereikbare doelgroepen en noemt zich daarom ook wel ‘de marketingdokter’.