Het jaar van investeren – Persoonlijke blog

Geschreven door Natalie Anceaux

Na twee jaar te hebben gebouwd aan opdrachten en buffers, wordt het nu tijd om te investeren. Super eng overigens voor mij. Het is weer in het diepe springen. Investeren gaat gepaard met kosten en tijd. Kosten, die je vaak moet maken om dingen te realiseren. Tijd, die je normaal kunt gebruiken om geld te verdienen, dus je levert financieel op twee gebieden in.

Toch is het zover om nieuwe stappen te zetten, want stilstand is achteruitgang. En dat is geen optie wat mij betreft. Ik geloof in voortgang. Dus hoe eng ook, ik ga toch springen.

Vanaf maart huren we een heus kantoor in het verzamelgebouw HNK op de oude middenweg in Den Haag. Een super mooi pand van binnen met veel verschillende ondernemingen van klein tot groot. Met receptie en voldoende vergaderruimtes om relaties te kunnen ontvangen. Hier kunnen we workshops geven, lunchen en eventueel borrelen.

Maar vooral de luxe van in een kantoor werken in plaats van aan de keukentafel. Lekker je spullen kunnen laten liggen. Focus op werk, ipv ondertussen het huishouden en moederen door laten lopen. Samen Jade ben ik druk met het inrichten van ons ‘plekkie’. Geeft echt nieuwe energie!

Ook op persoonlijke ontwikkeling maak ik een nieuwe stap in maart. Ik heb geïnvesteerd in een opleiding voor het verder ontwikkelen van mijn authentieke leiderschap. Mag ik heerlijk in mijzelf duiken, wat mijn kernwaarden zijn, wat mijn drijfveren zijn en hoe ik dat kan nog beter kan uitdragen. Ik ben al in het (werk)boek begonnen van Caroline Glasbergen, ‘New Female Leader’, en ik ben nu al enorm enthousiast. Het kost uiteraard wel tijd. Dat voelt als pure luxe, dat ik deze tijd aan mezelf kan en mag besteden.

Last but not least ben ik druk bezig met het maken van een online training over het bouwen van een merkbelofte. Iets wat wij nu alleen fysiek verzorgen. Onze missie, ‘marketing kan nog zoveel mooier’, is de basis van dit project. Op deze manier is het ook toegankelijk voor marketeers, zelfstandigen en freelancers.

Ook dit vraagt om investering van tijd. Hoewel het mijn eigen dienst is, met mijn eigen model, dat ik acht jaar geleden heb ontwikkeld, blijft het uitdagend om het motiverend en duidelijk te beschrijven. Dat je het echt zelf kunt, zonder dat ik er bij ben om bij te sturen. Al krijg je wel naast de video’s, een fysiek werkboek, toegang tot een gesloten Facebook groep met andere trainees, ook een afsluitende persoonlijke sparsessie met mij. 

“Ik geloof in voortgang. Dus hoe eng ook, ik ga toch springen.”

Natalie Anceaux

Dus het is tijd om gecalculeerde risico’s te nemen en de opbouwde buffers deels uit te gaan geven. Om de groei van Anceaux Marketing en die van mezelf niet in de weg te staan. Wie heeft tips of bemoedigende woorden? Wat is jouw ervaring?